ИЗ МИНИСТАРСТВА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА

Поштовани,
На предлог Министарства привреде и Министарства финансија Влада је донела Уредбу о утврђивању Програма финансијске подршке обвезницима фискализације за усклађивање пословања са законом којим се уређује фискализација. Овим програмом који вам се у прилогу мејла доставља, утврђује се: право на коришћење финансијске подршке и обавезе корисника финансијске подршке, начин остваривања права, поступак реализације Програма, губитак права на коришћење финансијске подршке и праћење програма.

 У одељку IV и V дата су појашњења у вези са поступком остваривања права на субвенцију, односно финансијску подршку за фискализацију. Програмом је утврђен нови рок за подношење пријаве за субвенције, од 15. марта до 5. априла, како би сви обвезници фискализације који се раније нису пријавили могли да добију помоћ државе. Подсећамо да је потпуна примена Закона о фискализацији обавезна од 1. маја 2022. године.

У прилогу мејла поново достављамо одговоре Министарства финансија на питања постављена после одржаног првог састанка, 20. јануара 2022. године. Питања која сте поставили путем мејла након онлајн састанка су прослеђена, и након добијања одговора од стране Министарства финансија биће вам достављена у најкраћем року на даље поступање.

 Срдачно,

 Данка Доловић

саветник у Сектору за спорт

Дипис  можете преузети ОВДЕ.

Програм  можете преузети ОВДЕ.

Уредбу можете преузети ОВДЕ.