DOPIS MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA REPUBLIKE SRBIJE

Поштовани,

У складу са закључцима са јучерашњег састанка, а како би обезбедили благовремено и усклађено поступање услед новонастале здравствене ситуације, молимо вас да нам у што краћем року доставите одговоре на следећа питања: 

Прочитај више…

  • Да ли међу спортистима, спортским стручњацима и/или представницима савеза који су у директној и индиректној ингеренцији надлежног националног спортског савеза има пријављених здравствених проблема које је потребно преиспитати у односу на COVID-19и да ли су неки спортисти, спортски стручњаци и/или представници савеза у последње три недеље боравили у следећим државама: Швајцарској, Италији, Кини, Ирану и Јужној Кореји?
  •    Ако је одговор на прво питање потврдан, да ли су се исти тестирали у односу на COVID-19и да ли су евентуално у изолацији (болничкој, кућном карантину или самоизолацији)?
  • Где ће се спортисти и спортски стручњаци који су у програму Токио 2020 налазити у наредних шест недеља (припреме, такмичења и сл.)?
  • Која су међународна такмичења због новонастале здравствене ситуације одложена или отказана у вашој грани, односно области спорта?
  • Која су међународна такмичења због новонастале здравствене ситуације одложена или отказана у вашој грани, односно области спорта, а коју је ваш надлежни национални спортски савез требало да организује на територији Републике Србије?
  • Која су национална такмичења у ингеренцији надлежног националног спортског савеза или правних лица из ваше надлежности због новонастале здравствене ситуације одложена или отказана у вашој грани, односно области спорта  (у свим категоријама)?
  •   Која су остале манифестације (симпозијуми, конгреси, конференције и сл.) због новонастале здравствене ситуације одложене или отказана, а коју је надлежни национални спортски савез или правна лица у ингеренцији савеза требало да организује на територији Републике Србије (на свим нивоима)?
  • Да ли су представници савеза, спортисти и остали стручњаци у спорту из ваше гране, односно области спорта позвани и где, да узму учешће у међународном такмичењу које се одржава ван територије Републике Србије (све категорије), а која тренутно нису одложена или отказана? 

Молимо надлежне националне гранске спортске савеза олимпијских спортова да своје одговоре достављају једновремено Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије, а надлежне националне гранске спортске савеза и надлежне националне спортске савеза за области спорта једновремено Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Србије.

Министарство омладине и спорта

Сектор за спорт

 

Булевар Михајла Пупина 2

11 070 Нови Београд

Тел: 011/311-7553

Факс: 011/311-7551

Имејл: sport@mos.gov.rs

www.mos.gov.rs